Måltider

Både barnehageloven, rammeplanen, Forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler og Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen en plikt til å ta arbeidet med mat på alvor. I følge Rammeplan for barnehagen skal måltider og matlaging i barnehagen gi barna et grunnlag for å utvikle sunne matvaner.

Barn i barnehage inntar mye av det daglige energiinntaket sitt i barnehagen. Derfor ønsker vi å medvirke til at vår barnehage vil gi barna gode rammer for mat og måltider og som kan legge grunnlag for trivsel, læring, mestring og et sunt kosthold.

Hver dag har vi felles frokost, der vi samles til en rolig stund med plass til gode samtaler rundt bordet. Barna må ha med medbrakt frokost og får tilbud om melk eller vann til måltidene i barnehagen. Vann er alltid tilgjengelig for barna.

I vår barnehage har vi kjøkkenassistent som tilbereder daglig lunsj, baker grove brød eller rundstykker og lager to varme måltider i uka. Hver mandag serverer vi havregrøt og hver fredag varmt måltid - det kan være fiskekaker, fisk m/grønnsaker, pølser, grønnsaksuppe m/pølser, pizza mv. Til brødmåltidene tilbyr vi et variert sunt pålegg som ost av forkjellige typer, prim, kokte egg, skinke, kalkunkorv, servelat mv., alltid med grønnsaker/frukt som paprika, agurk, epler, appelsin mv. 

Mellom 14.00-14.30 har vi fruktmåltid og påfyll fra matboks for de som trenger det. 

Barnehagen tar hensyn til barn som har særlige behov knyttet til mat og måltider. Vi tilstreber at barn med særlige behov får servert samme matrett som resten av barna.